ATS laat sollicitanten vanop 60 meter hoogte naar hun nieuwe job springen

7 oktober 2024 - Op zondag 6 oktober vond het jobevent ‘Technical Village’ plaats, georganiseerd door Antwerp Terminal Services (ATS). Dit unieke evenement bood technische talenten de kans om de dynamische wereld van de Antwerpse haven te verkennen, interessante vacatures bij ATS te ontdekken en zelfs een adembenemende sky-jump van 60 meter te maken.

Het evenement werd geopend door toekomstig havenschepen Johan Klaps. Kandidaten konden diverse technische uitdagingen aangaan, een exclusieve rondleiding door de terminal genieten en zelfs een adembenemende sky-jump van 60 meter maken. De sprong bood een spectaculair uitzicht over MPET, de grootste containerterminal van Europa, en de hele haven van Antwerpen.

“Met veel boeiende vacatures open, was dit event een originele manier om interessante profielen aan te trekken,” zegt Johan Vandewalle, General Manager van ATS. “Sollicitanten maakten niet alleen kennis met ons dynamische bedrijf, maar werden ook ondergedompeld in de wondere wereld van de haven. Het was een unieke dag voor sollicitanten en onze huidige techniekers om de sfeer te proeven van een internationale groep die dagelijks 75% van de containers in de Antwerpse haven verwerkt.”

Toekomstig havenschepen Johan Klaps voegt toe: “Onze haven staat voor vele uitdagingen, waaronder het invullen van openstaande vacatures. We hebben het talent van vandaag en morgen nodig. Aan iedereen die zich zorgen maakt over de toekomst: kom werken in onze haven! Samen geven we die toekomst vorm. Initiatieven als ‘Technical Village’ zijn dan ook zeer welkom. Nu ik zelf aan een carrière in de haven begin, kijk ik ernaar uit om me volledig onder te dompelen in deze fascinerende wereld.”

ATS, MPET en PSA Antwerp hebben in het verleden al opvallende wervingsacties georganiseerd. In 2021 vond ‘Dinner in the Sky’ plaats, waarbij sollicitatiegesprekken op een groot platform in de lucht werden gehouden. In 2018 werd ‘Fly to your Future’ georganiseerd, waarbij sollicitanten met een helikopter naar hun sollicitatie werden gevlogen.

ATS is een joint venture tussen PSA Antwerp en MPET. ATS verleent onder meer technische diensten, diensten op vlak van HSS, Dispatch, Safety, Security en bargeplanning.