PSA University reikt award uit aan studente Maritiem en Logistiek Management

8 mei 2024 - Gisteren reikte PSA University de ‘PSAU award 2024’ uit aan Esther Henderickx (25) van de Universiteit Antwerpen. Esther wist de jury te overtuigen met haar masterproef ‘Wat is de juridische en economische impact van waterstof als brandstof op de scheepvaartsector vanuit een shipowners perspectief?’ 

Esther Henderickx: “Uiteraard ben ik aangenaam verrast. Duurzaamheid blijft een urgent onderwerp waar we ons blijvend voor moeten inzetten. Ik ben blij dat ik hieraan heb kunnen bijdragen met mijn masterproef.”

Voor de derde keer op rij reikt de PSA University (PSAU) deze award uit. Met de award wil het opleidingsdepartement van PSA sterke masterproeven binnen de opleiding Maritiem en Logistiek Management (MLM) belonen. De master MLM versterkt de kennis van studenten op het gebied van transport en logistiek en sluit aan bij verschillende bachelor- en masteropleidingen in Vlaanderen. De opleiding legt de nadruk op vier essentiële aspecten binnen de transportsector: economie, juridische kaders, technologie en duurzaamheid.

Wim Van Roy, manager PSAU: "Net zoals de UA, wil ook PSA studenten ondersteunen en dit soort projecten in de schijnwerpers zetten. Daarom reiken we vanuit ons opleidingsdepartement PSA University jaarlijks een prijs uit aan studenten die zich verdiepen in hedendaagse business-onderwerpen over de maritieme sector en bijdragen aan oplossingen voor uitdagingen waar ons bedrijf voor staat. Het stukje duurzaamheid, een pijler binnen de opleiding, vinden we ook terug in de masterproef en dat is een extra meerwaarde voor ons bij PSA. Een voortrekkersrol spelen op het gebied van klimaatactie en duurzame groei stimuleren in de haven- en logistieke sector is immers een topprioriteit.”

Dr. Valentin Carlan, Opleidingsverantwoordelijke MLM aan de UA: "De link met PSA is voor ons bijzonder interessant omdat dit perfect aansluit bij onze visie om toekomstige managers op te leiden. Wij willen onze studenten niet alleen theoretische concepten uitleggen, maar ook laten zien hoe deze concepten toegepast worden in de echte wereld. Via de PSAU-award willen we aantonen dat onze studenten en onderwerpen verankerd zijn in de realiteit en dat we bijdragen aan het oplossen van uitdagingen waarmee hedendaagse bedrijven worden geconfronteerd."

Het evenement ter gelegenheid van de award omvatte presentaties van de winnende studente alsook van UA-Alumni, waaronder Rachel Fierens (Instructor Antwerp Maritime Academy), Nils Muyshondt (Regional Sales Support Chemicals GCC and Pakistan bij Manuchar) en Jim Nauwelaerts (Supply Chain Consultant bij Brixadvice). Zij deelden hoe de master MLM heeft bijgedragen aan het begin van hun carrière. De keynote-spreker was Marie-Hélène Slegten (Product Owner bij MPET) die haar operationele inzichten deelde met de aanwezigen.