Mobiele check-in voor vrachtwagenchauffeurs op PSA Noordzee Terminal

30 augustus 2024 - Sinds 20 augustus 2024 kunnen vrachtwagenchauffeurs op de PSA Noordzee Terminal (K913) hun administratieve check-in, ook wel bekend als de A-check, rechtstreeks uitvoeren vanuit hun vrachtwagen, via de mobiele applicatie OptiTruck.

“De veiligheid van onze medewerkers en onze bezoekers is en blijft onze topprioriteit”, aldus Jurgen De Wachter, General Manager PSA Antwerp container business. ”De introductie van de digitale A-check via OptiTruck is dan ook een belangrijke stap in onze voortdurende inspanningen om de veiligheid op onze terminals te verbeteren. Daarnaast verhogen we ook de efficiëntie van de truckflow op onze terminal.”

Innovatie en veiligheid hand in hand

De OptiTruck-app, die in juni 2022 door PSA Antwerp en MPET werd gelanceerd, is ontwikkeld om het proces van de vrachtwagenchauffeurs bij hun terminalbezoeken te optimaliseren en vereenvoudigen. De app bood al diverse functionaliteiten zoals het controleren van TAR-codes, het ontvangen van parkeerinstructies en het verkrijgen van real-time informatie over het terminalproces.

Met de nieuwste update van de OptiTruck-app kunnen chauffeurs nu het volledige A-check proces digitaal afhandelen. De procedure is eenvoudig: na het parkeren bij het administratiegebouw, starten chauffeurs de A-check via de optie ‘Start Check-in’ in de app. Bij een succesvolle check-in kunnen ze direct doorrijden naar de Gate. De A-check zal dus minder tijd in beslag nemen wat de algehele doorstroming bevordert en de wachttijden vermindert.”

Digitalisering

De integratie van de A-check in de OptiTruck-app onderstreept opnieuw hoe PSA Antwerp voortdurend inzet op digitalisering. “Digitalisering is de drijvende kracht die elk aspect van ons dagelijks leven beïnvloedt”, aldus De Wachter. “Met onze inspanningen streven we naar efficiëntere en eenvoudigere diensten terwijl we tegelijkertijd de complexiteit verminderen en veiligheid verbeteren.”

De OptiTruck-app kan eenvoudig worden gedownload en dient eenmalig geactiveerd te worden via de self service desk (SSD) in het administratiegebouw. Chauffeurs die de app al eerder hebben geactiveerd, hoeven dit niet opnieuw te doen, zij kunnen probleemloos van de nieuwe functionaliteit gebruikmaken.